7-daagse busreis: Musikherbst am Wilden Kaiser

Artiestenreizen
Thema- en excursiereizen
Oostenrijk
Halfpension

Volksmuziek in de Alpen!

Met o.a. Hansi Hinterseer & Boney M.

Vertrek op 22 september 2020

Tiroler land

€789,- per persoon in een tweepersoonskamer

Toeslag éénpersoonskamer: €115,-

vanaf p.p.

€789,-

Een 7-daagse busreis vol muziek, dans, plezier en gezelligheid.
Het bekendste volksmuziekfeest in de Alpen, Musikherbst am Wilden Kaiser in Ellmau, is een must voor alle vrienden van de volksmuziek. Tijdens twee herfstweken is Ellmau, een idyllisch Tirools bergdorpje, het podium voor sterren als o.a. Hansi Hinterseer, Boney M, Vicky Leandros, Nik P, Fantasyen Francine Jordi. Toeristen uit alle windstreken bezoeken dit beroemde volksmuziek- en schlagerfeest. Gaat u mee?

Deze busreis naar Oostenrijk is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar in comfort class
 • 6 overnachtingen in een 4* Gasthof in omgeving Ellmau inclusief ontbijt en diner
 • 4 avonden entree Musikherbst feesttent met gereserveerde zitplaatsen
 • Rit met kabelbaan en entree Frühshoppen
 • Rondvaart Aachensee en bezoek Rattenberg
 • Entree Boerenmarkt in Ellmau
 • Bezoek Kufstein en Innsbruck
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief:

 • Lunches
 • Drankjes
 • Niet genoemde entreegelden
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten à € 20,- per boeking

€789,- per persoon op basis van verblijf in een tweepersoonskamer

Toeslag éénpersoonskamer: €115,-

Prijs is exclusief €20,- boekingskosten.

Dag 1: Dinsdag 22 september 2020
Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen in Nederland per luxe Comfort Class touringcar naar uw 4* Gasthof in de Kitzbuhler Alpen. Onderweg worden de nodige stops gemaakt. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 2: Woensdag 23 september 2020
Vanochtend heerlijk uitslapen, uitgebreid ontbijten en relaxen. Rond het middaguur vertrekt u naar het charmante stadje Kufstein. Boetiekjes en uitnodigende café’s maken Kufstein tot een veelzijdige stad. Het stadssymbool is de vesting die hoog boven de stad uitsteekt. Vanuit het stadscentrum kunt u met de Panoramabahn omhoog naar het centrum van de vesting. Hier vindt u het Heimatsmuseum (streekmuseum) en het grootste openluchtorgel ter wereld. In de loop van de middag keert u terug naar het hotel. Na het diner kunt u een geweldige openingsavond verwachten met de intocht van de muziekkapel van Ellmau, traditionele Tiroolse dans en originele muziek. U wordt onthaald door de burgemeester van Ellmau. Een van de meest populaire groepen uit Oostenrijk, Ursprung Baum, zorgt voor een geweldige sfeer. Een openingsavond om u op te verheugen! Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 3: Donderdag 24 september 2020
Vandaag rijden we naar de Aachensee waar u een mooie rondvaart maakt over het meer. Tijdens deze tocht kunt u genieten van prachtige uitzichten.Via een mooie route rijden we terug richting het hotel en maken we onderweg een stop in Rattenberg. Rattenberg ligt aan de rivier de Inn en is de kleinste stad van Oostenrijk. In het centrum van Rattenberg vindt u prachtige voorwerpen die door één van de vele glasblazers uit het stadje vervaardigd zijn. Als u nog een souvenir zoekt is dit de plaats waar u uw slag kunt slaan. We vervolgen de reis terug naar het hotel voor het diner. Daarna maakt u zich op voor de tweede sfeervolle feestavond met onder andere Boney M. feat. Liz Mitchell. Kent u nog de monsterhit “Daddy Cool”? Daarnaast creëert Melissa Naschenschweng een grandioze sfeer en verzorgd Howard Carpendale een buitengewoon concert met zijn unieke stem. Dit alles onder begeleiding van een geweldige live band. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 4: Vrijdag 25 september 2020
Na het ontbijt staat er vandaag een prachtige dag voor u op het programma. Met een kabelbaan gaan we naar één van de Alpentoppen voor het Frühschoppen. Boven op de berg wordt u ontvangen met muzikale klanken van de Tiroler blaaskapellen. Bewonder het uitzicht, dans en geniet van de gezellige sfeer. Vanavond staat er nog meer gezelligheid op het programma. Na het diner gaan we op weg naar de feesttent waar u een opzwepend programma te wachten staat met onder meer de accordeonist Marc Pircher, Nik P en de legendarische Vicky Leandros. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 5: Zaterdag 26 september 2020
Om bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen bent u deze morgen vrij om te relaxen. ’s Middags bezoeken we de “Muzikalischer Bauernmarkt” (muzikale boerenmarkt) in het centrum van Ellmau. Met muzikale omlijsting van Tiroler muziek kunt u traditionele Tiroler ambachten aanschouwen. Er zijn diverse stands met typische Tiroler boerenspecialiteiten en heerlijke schnaps. De voorpret voor de avond stijgt! Na het diner staat de laatste muzikale sterren avond op het programma.
Het talent van de Zwitserse Francine Jordi kent geen grenzen en dit deelt zij vanavond graag met u. De klapper van deze avond wordt het optreden van Hansi Hinterseer. De sympatieke zanger uit Kitzbühel met zijn onweerstaanbare charme en warme stemgeluid zorgt voor een spetterende slotavond. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 6: Zondag 27 september 2020
Vandaag bezoeken we Innsbruck, de hoofdstad van de Alpen. Ontdek de historische oude binnenstad met zijn beroemde monument Goldenes Dachl en bekijk de keizerlijke Hofburg. Wandel over de Maria-Theresien-Straße en bewonder de prachtige barokke bouwwerken. Bezoek het museum Tirol Panorama en geniet van het uitzicht op de skispringschans Bergisel. De vele cafés en prachtige parken zorgen voor de nodige ontspanning. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 7: Maandag 28 september 2020
Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de Kitzbuheler Alpen en vertrekt u terug naar uw opstapplaats in Nederland. Net als op de heenreis worden er de nodige stops gemaakt. Aangekomen bij uw opstapplaats kunt u terugkijken op een heerlijke reis vol muzikale indrukken.

NB.Programma onder voorbehoud van wijzigingen

 • Alphen aan den Rijn, Vogelpark Avifauna
 • Rotterdam, Metrostation Capelsebrug (busplatform)
 • De Bilt, Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht
 • Arnhem, Rijnhal

U kunt via Van der Valk Vakanties een reis- en annuleringsverzekering afsluiten bij uw boeking. U bent dan goed verzekerd, waar u ook naar toe gaat! Wij werken samen met Europeesche verzekeringen. Wilt u een verzekering afsluiten? Geef dit dan door in het opmerkingenveld van uw boeking. Beschrijf voor welke reiziger u de verzekering wilt afsluiten en welke verzekering u wenst. Wij bieden de volgende verzekeringen aan:

Kortlopende reisverzekering Europadekking

Met deze verzekering bent u in heel Europa verzekerd.
Kosten: €1,92 per persoon per dag + eenmalig €3,50 poliskosten

Download hier de verzekeringsvoorwaarden.

Kortlopende reisverzekering Werelddekking

Met deze verzekering bent u wereldwijd verzekerd.
Kosten: €3,07 per persoon per dag + eenmalig €3,50 poliskosten

Download hier de verzekeringsvoorwaarden.

Kortlopende annuleringsverzekering

Kosten: 5,5% van de reissom + 21% assurantiebelasting + eenmalig €4,24 poliskosten

Download hier de verzekeringsvoorwaarden.